История

Kara-Ka е създадена през 2004 г. като ЕТ с предмет на дейност внос и продажба на машини и заготовки за изработка на ключове. През 2006 г. фирмата се преобразува в ООД и разширява портфолиото си от продукти с обков и заключващи системи за врати (входни и интериорни), както и с дограма (AL и PVC).

През годините експертният ни екип работи с множество лидери в бранша, като постепенно разраства търговската си мрежа от партньори и клиенти от цял свят. Сред сътрудниците, на които се доверяваме за предоставянето на максимално достъпните ни и качествени услуги, са Comunello, ANBO, Soma Kimya SANAYI, Akpen Plastik ve pencere aksesuarlari, MVM Hardware Co. Ltd., както и нашата патентована марка CASSA.

През 2015 г. Kara-Ka става официален представител за българския пазар на водещия производител на обков и заключващи системи Kale Kilit, а по-късно и за сръбския. Kale Kilit e компания, създадена през 1953 г. в Истанбул като малка работилница, която извършва производството на брави за цяла Турция. Благодарение на високото качество на продуктите и услугите си, фирмата бързо се разраства и през 1974 г. става първият износител на заключващи системи в страната с отлично развита международна дейност. Днес, Kale Kilit е световен лидер в производството на брави, секретни ключалки, катинари, сейфове, системи за прозорци и богат набор от придружаващи аксесоари, обединявайки всички свои компании и заводи, под шапката на Kale Endüstri Holding A.Ş.

С помощта на успешните ни сътрудничества, ние от Kara-Ka, също изградихме собствени складови съоръжения в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Букурещ, Ниш, Нови Сад и Скопие. А благодарение на усилията ни през 2017 и 2018 г., открихме и последните ни два склада в Петрич и Плевен, затвърждавайки присъствието си във всички точки на България.